Templom felújítás

TISZTELT  NOSZLOPI POLGÁROK !

 

Noszlop központi részén található Római Katolikus Templom 1804-ben épült késői barokk stílusban. Elhelyezkedésénél és jellegénél  fogva   az  egész faluképet befolyásolja.

Az idők folyamán a templom tetőszerkezete és a külső falak burkolata elhasználódott, omladozik a vakolat, a festés nyomokban található . A tető felújítása, a cserepek és a csatorna  cseréje 2 éve megtörtént  12 millió Ft értékben  , a további munkálatokra anyagi okok miatt nem kerülhetett  sor.

Nem hagyhatjuk  ,hogy  Noszlop egyik legszebb műemléke  ilyen   leromlott állapotban maradjon. Magyarország számos településén  a templomok felújítása már megvalósult pályázatok  és   önkéntes támogatók  együttes segítségével . 

Elsősorban az itt élőknek az itt született, innét elköltözött polgároknak erkölcsi kötelessége , hogy ezt a szép és a falunkat jelképező műemlékünket felújítsuk és megtartsuk az utókornak. 

A templom restaurálására egy  elkükönített számlát nyitott  Noszlop Római Katolikus Egyházközössége 2015.04.20-án,   500.000 Ft induló összeggel.

Kérünk mindenkit, aki felelősséget érez a környezete iránt, lehetősége szerint támogassa a Noszlopi Katolikus Templom restaurálását !

Az OTP Bank ajkai fiókjánál megnyitott számlára tudnak befizetni vagy     átutalásuk összegével hozzájárulni a templom  felújításához. A templomban elhelyezett készpénzátutalási  megbízáson   a postán tudják befizetni adományaikat.

A számla megnevezése : 

RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA TEMPLOM RESTAURÁLÁS 

Számlaszám: OTP Bank , 11748038-20029896

Nemzetközi Bankszámlaszám :

RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA TEMPLOM RESTAURÁLÁS 

IBAN  : HU66 1174 8038 2002 9896 0000 0000

SWIFT ( BIC) : OTPVHUHB 

 

 Tisztelettel  : 

 Noszlop Katolikus Egyházközössége